Naisten metsästysvaatteet

Laaja valikoima metsästysvaatteita naisille suosituimmilta tuotemerkeiltä. Tilaa naisten metsästysvaatteet helposti netistä.

Oikea jahtivaate on paras vaate

Ihmiset elättelevät usein harhaluuloa, että kallein vaate on aina se paras. Oma lukunsa ovat luulot, joiden mukaan rahalla voisi saada joka käyttöön sopivan ihmevaatteen. Tämä on totta vain sikäli, että rahalla voi ostaa laajan kattauksen eri tarkoituksiin sopivia vaatteita, mutta yksittäistä, kaikesta mahdollisesta täydellisesti suoriutuvaa ihmepukua ei ole olemassakaan.

Kaikilla metsästysvaatteilla on nimittäin oma erikoistunut käyttöalansa. Onnistunut metsästyspäivä alkaakin sääolojen ja jahdin kuormittavuuden arvioimisella. Kun kastumisen riski on suuri esimerkiksi sään epävakaisuuden tai kostean maaston vuoksi, kannattaa panostaa vaatteiden vedenhylkivyyteen ja -pitävyyteen. Erityisesti silloin, kun tarkoitus ei ole rehkiä hikipäissään: hyvänkin kalvovaatteen hengittävyydellä kun on rajansa, jonka jälkeen metsästäjää ei kastele sade vaan oma hiki. Raskaissa maastoissa, rankoissa jahtimuodoissa tai lämpimillä säillä oikea valinta ovatkin kalvottomat puvut, joiden läpi ilma virtaa estoitta. Tällöinkin on mahdollista suojautua sateelta esimerkiksi erillisin sadevaattein, jotka kulkevat pienenä myttynä repun pohjalla.

Kalvopuku vai kalvoton puku?

Kalvovaatteet ovat kaikin puolin uskomattomia, mutta niidenkin suorituskyvyllä on rajansa. Alkukauden lämpimillä ilmoilla, kuormittavissa jahtimuodoissa ja työläässä maastossa hengittävinkin kalvovaate käy tukalan kuumaksi. Toki kerrospukeutumisella asiaan voi vaikuttaa, mutta tärkeintä on kuitenkin selvittää, kuinka raskasta liikuntaa on tiedossa, miten suuri on kastumisen todennäköisyys ja miten lämmintä metsästysreissulla todennäköisesti on. Jos tiedossa on runsasta rehkimistä lämpimässä poutasäässä, ovat kalvottomat puvut kevyen kerrospukeutumisen kera oikea vaihtoehto. Jos luvassa on puolestaan paikallaan kyyhöttämistä, epävakaista säätä tai viileää, on kalvopuvulla ja kunnon kerrastoilla varautuminen perusteltua. 

Gore-Tex edustaa alan pioneerina tekstiilikalvojen eliittiä, ja sen nimeä voi poikkeuksetta pitää merkkinä kalvon erinomaisista teknisistä ominaisuuksista ja lujatekoisuudesta. Toki tämä näkyy aina myös hinnassa, jolloin valmistajan Gore-Tex-vaatteet ovat poikkeuksetta kalliimpia kuin sen omilla kalvoilla varustetut mutta muutoin vastaavat vaatekappaleet. Viime vuosina valmistajien omat kalvot, kuten Chevalierin Chevalite ja Alaskan APS, ovat kuitenkin kuroneet Gore-Texin etumatkaa kiinni, ja nykyään puhutaankin jo erinomaisen kilpailukykyisistä kalvoista.

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn