Ulkoilu- ja retkeilyasusteet

Hyvä ulkoilupäivä sekä onnistunut vaellus alkaa siitä, että vaatteet ovat tarkoituksenmukaiset, mukavat ja kestävät. Kun housu-, takki- ja kerrastoasiat ovat kunnossa, voidaan pukeutuminen viimeistellä asianmukaisilla päähineillä, sukilla tai vaikka hanskoilla, jollaisista löydät varmasti mieleisesi laajasta valikoimastamme. 

Pidä homma mukavana metsässä, älä tingi asusteista

Hanskat, sukat ja muut pienehköt asusteet jäävät herkästi paitsioon, kun varustaudutaan vaelluksille tai retkille villin luonnon armoilla. Kuitenkin tinkiminen tässä suhteessa saattaa vesittää muutoin erinomaisen vaatekerran hyödyt. Kunnon vedenpitävät tai topatut hanskat pitävät huolen siitä, että sormet pysyvät alati kuivina ja kohmettumatta toimintakuntoisina. Lisäksi kun valitset sopivan napakasti istuvat ja pitävin kämmenin varustetut kintaat, pidät huolen siitä, että suoriudut askareistasi näppärästi hansikkaita riisumatta.

Sukissa on niin ikään tärkeää panostaa laatuun varsinkin, jos vaelluskilometrejä kertyy runsaasti. Hyvä, laadukkaista materiaaleista valmistettu sukka siirtää jalan kosteuden pois iholta ja eikä kulu heti puhki, jolloin vältytään hiertymiltä ja muulta vaeltamisen iloa nakertavalta ikävältä. Jos sukka kastuu välittömästi eikä kuivu millään maasto-olosuhteissa, ei hyvistäkään kengistä ole tilanteen pelastajaksi. Älä siis pilaa kalliita vaelluskenkiäsi huonoilla sukilla.

Tältä vältytään, kun valitset kunnon teknisistä materiaaleista tai merinovillasta valmistetut sukat. Erityisesti merinovilla on luonnon oma ihmemateriaali, joka kuivuu nopeasti, lämmittää kosteanakin sekä hylkii hajuja − erittäin suotava ominaisuus sukille. Kaikki merinovillaiset vaatteemme sekä lisätiedot tästä materiaalista näet täällä.

Lisälämpöä kemiallisesti tai sähköisesti

Sissipiireissä sanotaan aina, että päivisin lämmittää liike ja öisin kamiina. Aina ei kuitenkaan tarvitse talvellakaan sisseillä. Kovilla pakkasilla pitkä paikallaan oleskelu esimerkiksi pilkkimisen merkeissä saattaa laittaa ääreisverenkierron koetukselle ja hyvätkin saappaat sekä hanskat voivat käydä vilpoisiksi. Ovela pilkkijä sujauttaa tällöin saappaaseen ja hanskaan varpaan- tai kädenlämmittimen, joiden lämmittävä vaikutus perustuu kemialliseen reaktioon. Osa tällaisista lämmittimistä on kertakäyttöisiä, osan lämmityskyky on puolestaan palautettavissa keittämällä.

Näppärä keino pakkasilla sinnittelyyn ovat myös erilaiset sähkölämmitteiset asusteet: meiltä tällaisia akkukäyttöisiä vaatekappaleita löytyy hanskoista aina liiveihin ja haalareihin saakka, ja niitä pääset silmäilemään täällä

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn