Etäisyysmittarit

Laseretäisyysmittarit sopivat erinomaisesti metsästykseen tai esimerkiksi golfin pelaamiseen. Silmämääräisesti etäisyydet helposti arvioi väärin. Kompakti ja helppokäyttöinen etäisyysmittari mittaa etäisyyden haluamaasi kohteeseen äärettömän tarkasti ja nopeasti. Meiltä löydät etäisyysmittarit suosituimmilta tuotemerkeiltä, kuten Burrel, Bushnell, Leupold ja Nikon. Suosittelemme tutustumaan myös kiikaritähtäimien ja punapistetähtäimien valikoimaan.

5 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

5 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen

Miten etäisyysmittari toimii?

Laseretäisyysmittari mittaa nimensä mukaisesti etäisyyden lähettämäänsä ja vastaanottamaansa laservaloa hyödyntäen. Kun käyttäjä kysyy etäisyyttä johonkin kohteeseen - vaikkapa lintuun - lähettää linssin alapuolella sijaitseva diodi lasersäteen kohteeseen. Säde heijastuu kohteesta takaisin laitteen anturiin. Laite laskee etäisyyden valon nopeuden vakion avulla. Voit mitata etäisyyden joko kertaluonteisesti tai jatkuvan mittauksen toiminnolla.

Mikä etäisyysmittari sopii juuri sinulle?

Mittarit eroavat toisistaan mm. mittausajan, mittauksen tarkkuuden, kohdistettavuuden ja linssin laadun suhteen. Näiden ominaisuuksien laadukkuus korreloi etäisyysmittarin hintaan. Jos tarkoituksesi on kävellä paljon maastossa, myös fyysisillä ominaisuuksilla on merkitystä: kevyt ja pienikokoinen laite kulkee mukavasti taskussa ja säänkestävyys on erinomainen ominaisuus. Jos tiedät jo etukäteen, että tulet käyttämään etäisyysmittaria erityisesti hämärässä, kannattaa panostaa laadukkaaseen optiikkaan. Jos tarkoituksesi on mitata matkoja liikkuviin kohteisiin, on ns. skannaustoiminto erittäin toivottava ominaisuus. Tässä tilassa laite mittaa etäisyyttä jatkuvasti kohteen liikkuessa ilman, että sinun tarvitsee itse jatkuvasti painella nappia.

Ominaisuus, jota useat käyttäjät arvostavat, on kaltevuuskorjatun etäisyyden mittaus. Tämä ns. slope-toiminto tarkoittaa käytännössä sitä, että jos mittaat matkaa alamäkeen, laite kertoo todellisen etäisyyden kohteeseen tai korkeuseron metreinä tai asteina. Kallistusten huomioiminen on esimerkiksi golfatessa todella tärkeä etäisyysmittarin ominaisuus.

Etäisyysmittari on oivallinen apuväline mm. golfaajille, metsästäjille sekä luontoharrastajille. Jo edullisimmallakin mallilla pääsee hyvin alkuun; 1 metrin tarkkuus etäisyysnäytössä ja 500 metrin mittausalue on useimpiin tarkoituksiin jo varsin riittävä. Toisaalta tekniikka on viime vuosina kehittynyt nopeasti ja tullut edullisemmaksi, mistä johtuen monipuolisiin puoliammattilaismalleihinkin pääsee suhteellisen edullisesti kiinni.

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn

Ilmainen toimitus Schenker noutopistekuljetuksiin! Ei koske lavatoimituksia.