Etäisyysmittarit

Laseretäisyysmittarit sopivat erinomaisesti metsästykseen tai esimerkiksi golfin pelaamiseen. Silmämääräisesti etäisyydet helposti arvioi väärin. Kompakti ja helppokäyttöinen etäisyysmittari mittaa etäisyyden haluamaasi kohteeseen äärettömän tarkasti ja nopeasti. Meiltä löydät etäisyysmittarit suosituimmilta tuotemerkeiltä, kuten Burrel, Bushnell, Leupold ja GPO. Suosittelemme tutustumaan myös kiikaritähtäimien ja punapistetähtäimien valikoimaan.

per sivu
Nikon Prostaff 1000 -etäisyysmittari

Nikon Prostaff 1000 -etäisyysmittari

189,90 €
Halpa Burrel-etäisyysmittari peruskäyttöön

Burrel Lite -etäisyysmittari

99,90 €
Burrel Elite XT etäisyysmittari

Burrel Elite XT -etäisyysmittari

169,90 €
Burrel-etäisyysmittari yli kilometrin mittausetäisyydellä.

Burrel XT Plus -etäisyysmittari

229,00 €
Burrel Diamond Pro 10x42 RF -katselukiikarit etäisyysmittarilla

Burrel Diamond Pro 10x42 RF -katselukiikarit etäisyysmittarilla

499,00 €
Leica Rangemaster 2400-R -etäisyysmittari

Leica Rangemaster 2400-R -etäisyysmittari

549,00 €
Panasonic Lithium Power CR2 3V -litiumparisto

Panasonic Lithium Power CR2 3V -litiumparisto

3,90 €
GPO Flagmaster 1800 -etäisyysmittari

GPO Flagmaster 1800 -etäisyysmittari

349,00 €
Bushnell Prime 800 6x24 -etäisyysmittari

Bushnell Prime 800 6x24 -etäisyysmittari

199,00 €
Gyttorp WP 600 -etäisyysmittari

Gyttorp WP 600 -etäisyysmittari

159,90 €
Etäisyyttä mittavat Kahles Helia RF 8x42 katselukiikarit etäisyysmittarilla

Kahles Helia RF 8x42 -katselukiikarit etäisyysmittarilla

1439,00 €
per sivu

Miten etäisyysmittari toimii?

Laseretäisyysmittari mittaa nimensä mukaisesti etäisyyden lähettämäänsä ja vastaanottamaansa laservaloa hyödyntäen. Kun käyttäjä kysyy etäisyyttä johonkin kohteeseen − vaikkapa lintuun − lähettää linssin alapuolella sijaitseva diodi lasersäteen kohteeseen. Säde heijastuu kohteesta takaisin laitteen anturiin. Laite laskee etäisyyden valon nopeuden vakion avulla. Voit mitata etäisyyden joko kertaluonteisesti tai joissakin malleissa myös jatkuvan mittauksen avulla. Useimmat valmistajat ovat nimenneet jatkuvan mittauksen scan- eli skannaustoiminnoksi.

Mikä etäisyysmittari sopii juuri sinulle?

Mittarit eroavat toisistaan muun muassa mittausajan, mittauksen tarkkuuden, kohdistettavuuden ja linssin laadun suhteen. Näiden ominaisuuksien laadukkuus on yhteydessä etäisyysmittarin hintaan. Jos tarkoituksesi on kävellä paljon maastossa, myös fyysisillä ominaisuuksilla on merkitystä: kevyt ja pienikokoinen laite kulkee mukavasti taskussa ja säänkestävyys on erinomainen ominaisuus. Jos tiedät jo etukäteen, että tulet käyttämään etäisyysmittaria erityisesti hämärässä, kannattaa panostaa laadukkaaseen optiikkaan. Jos tarkoituksesi on mitata matkoja liikkuviin kohteisiin, on skannaustoiminto erittäin toivottava ominaisuus. Tässä tilassa laite mittaa etäisyyttä jatkuvasti kohteen liikkuessa ilman, että sinun tarvitsee itse jatkuvasti painella nappia.

Ominaisuus, jota useat käyttäjät arvostavat, on kaltevuuskorjatun etäisyyden mittaus. Tämä niin sanottu slope-toiminto tarkoittaa käytännössä sitä, että jos mittaat matkaa alamäkeen, laite kertoo todellisen etäisyyden kohteeseen tai korkeuseron metreinä tai asteina. Kallistusten huomioiminen on esimerkiksi golfatessa todella tärkeä etäisyysmittarin ominaisuus.

Etäisyysmittari on oivallinen apuväline mm. golfaajille, metsästäjille sekä luontoharrastajille. Jo edullisimmallakin mallilla pääsee hyvin alkuun: 1 metrin tarkkuus etäisyysnäytössä ja 500 metrin mittausalue on useimpiin tarkoituksiin jo varsin riittävä. Toisaalta tekniikka on viime vuosina kehittynyt nopeasti ja tullut edullisemmaksi, mistä johtuen monipuolisiin puoliammattilaismalleihinkin pääsee suhteellisen edullisesti kiinni.

Tämä sivusto käyttää evästeitä.Hyväksyn